Coaching met paarden in Amsterdam

Coaching met paarden Amsterdam

Coaching met paarden in Amsterdam is een effectieve manier van coaching waarbij paarden worden ingezet als spiegeling van jouw eigen gedrag. Deze vorm van coaching kan op verschillende manieren worden ingezet. Als je bijvoorbeeld een traumatische ervaring hebt gehad of overspannen bent is het de moeite waard om coaching met paarden te proberen. De coachingsessies worden altijd gegeven door een ervaren paardencoach. Waarschijnlijk is coaching met paarden effectief omdat paarden als het ware voelsprieten hebben voor hoe een ander zich voelt. Denk bijvoorbeeld aan verbale of non-verbale communicatie. Als je dat lastig vindt kan coaching je daarbij helpen.

Lichaamsenergie en coaching met paarden

Wist je dat paarden altijd gebruik maken van lichaamsenergie? Dat werkt als volgt. Paarden zien jou net als de andere paarden in hun kudde. Dus ze scannen de omgeving en jou dus ook. Tijdens paardencoaching kun je dan bijvoorbeeld leren om je grenzen aan te geven of een beter zelfbeeld op te bouwen. Het opbouwen van een goede band en jezelf veilig voelen zijn de hoofdmoot bij paardencoaching. Het doel is dat stress en spanning uit je lichaam verdwijnen. Dit kan gebeuren doordat je samen beweegt met je paard tijdens het doen van grondwerk. Ook het zelf rijden van het paard kan zorgen voor een gevoel van ontspanning.

Een paard is de spiegel van jouw eigen gedrag

Eigenlijk is een paard de spiegel van jouw eigen gedrag. Dit komt omdat ze zo goed kunnen invoelen hoe we ons voelen. Hoe jij overkomt met betrekking tot je lichaamstaal komt tot uiting in het gedrag van je paard. Hierdoor word jezelf dus letterlijk een spiegel voorgehouden. Dit kan goed helpen om je doelen te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een trauma overwinnen of grenzen stellen. Verder kan paardencoaching ook helpen bij het omgaan met vervelende gebeurtenissen. Je krijgt dus feedback van het paard zelf maar ook van de coach die je gedurende het proces begeleidt. Vaak zijn er verschillende manieren waarop paardencoaching vormgegeven kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *