Puppy kopen

Puppycursus Voorburg

Een puppy kopen is leuk, maar het is wel belangrijk dat je van te voren goed onderzoek doet waar je een puppy wilt kopen en welk soort hond het beste bij jou past. Onderzoek is belangrijk om zeker te weten dat je een gezonde hond koopt en dat het fokken van de hondjes op een verantwoorde wijze is gebeurd. Daarnaast is het goed om te beseffen dat het opvoeden van een puppy veel tijd en aandacht kost om er een lief en gehoorzaam gezinslid van te maken. Als je de juiste fokker hebt gevonden zal je uitgenodigd worden om het nestje te bekijken en kennis te maken met alle hondjes. Daarna mag er een hondje uitgekozen worden. Pak de puppy op en neem de tijd om kennis te maken en ermee te spelen, zodat je ook kunt zien wat het karakter is van het beestje.

Puppycursus

En dan komt de dag dat je de puppy mee naar huis mag nemen. De eerste weken zal je hondje moeten wennen en begint het opvoeden. Dit betekent de zindelijkheidstraining en het uitlaten aan de riem. Eerst mag de puppy maar kleine stukjes buiten wandelen, maar dit kan langzaam opgebouwd worden. Na een aantal weken is het goed om een puppycursus te gaan volgen. Er is bijvoorbeeld een puppycursus in Voorburg, maar ook een puppyclass in Den Haag. Op een speelse manier wordt gewerkt aan de gehoorzaamheid van jouw hondje. Maar je leert ook hoe jij met je hond moet omgaan. Zo zal je bijvoorbeeld leren dat schreeuwen of achter het beestje aanrennen als deze iets stouts gedaan heeft niet de goede manier is.

Wat leert je hond

Natuurlijk wordt jouw puppy geleerd te luisteren naar bepaalde commando’s, zoals zit, lig en volg. Op een ongedwongen manier zonder dwang leert jouw hond te luisteren. En hij of zij leert ook omgaan met andere honden en mensen. Tegelijkertijd versterkt het de band tussen de eigenaar en de hond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *