Wat is een goed trimsalon voor je hond?

Een goede verzorging is het lange leven van je hond. Bij een goede verzorging hoort het regelmatig scheren of plukken van viervoeters vacht. Dat gebeurt in een zogenaamd trimsalon, maar hoe herken je dat ze daar je hond verzorgen zoals het hoort?

Ontspannen en comfortabel

Een goed trimsalon herken je aan het gedrag van je hond. Na een bezoek aan een betrouwbaar trimsalon is je viervoeter comfortabel en vooral ontspannen. Honden moeten goed overweg kunnen met hun trimmer en er zich veilig bij voelen. En daar hoort zeker geen stress bij. Hou er rekening mee dat niet alle honden zich even makkelijk laten verzorgen. Vaak zijn ze zenuwachtig en zelfs angstig. Blijf zelf kalm en rustig dat straal je uit naar je hond. Honden nemen makkelijk de gemoedsgesteldheid van hun baasje over.

Professionele dienstverlening

Honden verzorgen en coifferen is een professionele dienstverlening waar je mag van verwachten dat je datgene krijgt waar je naar vraagt en voor betaalt. Is dat niet het geval dan mag je naar alternatieven vragen. Als je zijn of haar manier van knippen of plukken niet leuk vindt, zoek dan samen in overleg naar een oplossing die beiden kan tevreden stellen.

Geschoolde en ervaren trimmer

Hondentrimmer is geen officieel erkend beroep. Dat betekent dat iedereen van vandaag op morgen zich als hondenverzorger of trimmer kan aandienen. Een goede hondentrimmer is geschoold en ervaren en dus in staat om alle hondenrassen, zowel grote als kleine, doeltreffend aan te pakken. Wanneer je hond na elke trimbeurt gehavend en met de meest uiteenlopende verwondingen thuis komt is het hoog tijd dat je op zoek gaat naar een vervanger.

Een goed trimsalon is hygiënisch

In een goed trimsalon hanteren ze maximale hygiëne. Zo moet na elke trimbeurt al het gebruikte materiaal grondig gedesinfecteerd worden. Honden geven makkelijk ziekmakende parasieten en virussen door. Schimmel en vocht horen ook niet thuis in een hygiënisch trimsalon. Woon je in de regio Geldrop en zoek je een goed trimsalon? Dan is trimsalon Geldrop beslist niet veraf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *