Angst voor paardrijden overwinnen

Angst paardrijden overwinnen is vaak een moeilijkere opgave en grotere klus dan je in eerste instantie dacht, zeker na een val van je paard en als je het vertrouwen in jezelf of je paard bent verloren. Gelukkig zijn er coaches die gespecialiseerd zijn om je angst met paardrijden te overwinnen. Deze kunnen je handvatten aanreiken om je zelfvertrouwen te verbeteren en zo op den duur ook meer vertrouwen te krijgen tijdens het rijden in jezelf en je paard. Door jarenlange ervaring, kennis en gevolgde opleidingen weten ze waar de problemen vaak vandaan komen en hier hebben ze geleerd om bij iedere specifieke persoon op in te spelen. Iedere persoon is namelijk anders en vereist maatwerk en een coach weet hoe ze hiermee om moeten gaan.

Coaching met paarden

Ook voor andere zaken zoals persoonlijke groei kan je gebruik maken van een coach. Er zijn coaches die speciaal met paarden werken om zo een extra dimensie te geven aan een coaching sessie. Een paard wordt namelijk in dat geval ingezet al een co-coach en heeft een belangrijke rol binnen de sessie. Een paard zal namelijk reageren op je eigen gedrag, je gedachten en je gevoel. Een coach leest vervolgens aan het paard en vertaalt dit naar jou zodat je jezelf meer bewust wordt en verder komt op het persoonlijke vlak of met werk. Na de sessie kan je gelijk het geleerde en de geboden handvatten in de praktijk gaan toepassen.

Instructielessen voor paardrijden

Vele coaches bieden ook individuele instructie of groepslessen aan. Het maakt hierbij niet uit of je een recreatieruiter of een wedstrijdruiter bent of wat je leeftijd is. Iedere les zal worden afgestemd op je niveau en specifieke wensen. Tijdens een instructie les leer je jezelf bewust te worden van de omgang en training met paarden. Je leert tevens de theorie zoals trainingsleer, fysiologie, anatomie en rijtechniek zodat je jezelf beter bewust wordt van je handelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *