Magneet therapie paarden om te genezen

Magneet therapie paarden helpt je paard om sneller te herstellen van een blessure. De straling van een magnetisch veld heeft een positief effect op de bloedsomloop. Hoe meer zuurstof er toegevoerd wordt, hoe meer afvalstoffen er afgevoerd worden en hierdoor is er een beter herstel van de cellen. Doordat bloed hemoglobine bevat wat zorgt voor het zuurstoftransport in het bloed en dit ijzer bevat kan je goed magneten hiervoor toepassen. Het ijzer reageert op de magneten en hierdoor stimuleren de magneten het zuurstoftransport in het bloed van je paard.

Hoe werkt magneet therapie voor paarden

Het magnetisch veld wordt opgewerkt door de magneten en hiermee verbeterd de bloedtoevoer naar de gewrichten en pezen. Doordat de zuurstoftoevoer naar het weefsel gestimuleerd wordt zal dit giftige stoffen elimineren en afvoeren. Hierdoor helpt het bij het herstellen van beschadigd weefsel, helpt het bij vermoeide spieren en stimuleert het tevens de aanmaak van collageen en elastine. Het zorgt ervoor dat pijn verzacht wordt en symptomen van reuma en artritis kunnen verminder worden. Tevens helpt het om de symptomen van een intensieve training te verlichten.

Verschillende soorten producten voor magneettherapie

Er zijn verschillende producten die je kan gebruiken voor magneettherapie bij paarden. Je kan hierbij denken aan peesbeschermers die constant gedragen kunnen worden of specifieke magneten die je zelf over de vacht kan bewegen of je kan dit laten doen door een gespecialiseerde therapeut.  Je kan een gespecialiseerde therapeut vinden voor magneet therapie bij paarden door op het internet rond te zoeken. Ook zijn er verschillende webshops die magneet producten aanbieden om je paard mee te behandelen. Het is altijd belangrijk om de reviews van andere klanten na te lezen om te kijken wat hun ervaringen zijn met een therapeut of bepaalde webshop. Uiteraard kan je ook altijd rondvragen in je netwerk, iemand anders heeft misschien weleens gekozen voor magneet therapie voor hun paarden en hier goede ervaringen mee opgedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *